Echipa feminină a României a participat la ediția Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete (14-20 aprilie) de la Minsk, unde a obținut patru medalii și anume două medalii de aur, o medalie de argint și una de bronz. În urma performanțelor obșinute, România s-a plasat pe locul 3 în clasamentul pe medalii – din 23 de țări europene și 7 țări invitate.

Echipa ţării noastre a fost compusă din patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Simona Diaconu (clasa a XII-a) şi Ioana Teodorescu (clasa a X-a) au cucerit medalii de aurMarina Romina Ivan(clasa a XII-a) – medalie de argint, iarRaluca Cobzaru (clasa a XI-a) – medalie de bronz. Simona Diaconu este la a patra participare la această competiţie, fiind medaliată de fiecare dată cu aur, iar Marina Romina Ivan la a doua, rezultatele sale constând într-o medalie de bronz anul trecut şi o medalie de argint anul acesta. Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Csapó Hajnalka şi Mihai Bălună, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) a ajuns anul acesta la a patra ediție. Concursul este internațional și este similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică, adică două probe scrise susținute în două zile consecutive.

Edițiile precedente ale olimpiadei au avut loc, începând cu anul 2012, în Marea Britanie, Luxemburg și Turcia, iar rezultatele elevilor din România materializându-se de fiecare data în 4 medalii, adică o medalie de aur și trei de argind, în 2012, o medalie de aur, două de argint și una de bronz, în 2013 și două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, în 2014 și 2015.

 

Sursa: edu.ro

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu