Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat, în data de 27 mai 2015, la Spațiul Public European, semifinala concursului pilot “EUROQUIZ – Să cunoaștem Europa!”.

Școlile gimnaziale bucureștene 54 și „George Bacovia” s-au calificat în etapa finală a concursului, ce va fi difuzată de TVR 1 sâmbătă, 20 iunie, orele 17:00.

„Sunt impresionată de cunoștințele despre Uniunea Europeană ale acestor tineri. Dacă o țin tot așa, au șanse mari ca într-o bună zi să-mi ia locul. Le doresc mult succes în continuare”, a declarat Angela Filote, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Connect-R și Andreea Raicu, în calitate de Ambasadori ai Anului european al dezvoltării 2015, vor fi căpitanii echipelor finaliste și vor susține elevii pe tot parcursul concursului.

Concursul este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România în coproducție cu TVR 1 și își propune să aducă elevilor informații despre instituțiile și programele europene, despre spațiul european căruia îi aparțin – fie că este vorba de istorie, geografie, artă, gastronomie sau alte aspecte ce țin de cultura generală.

La această competiție au participat 12 echipe din București, reprezentând cele mai active școli din campania națională “Europa, casa noastră”. Premiile constau în 5 vizite de studiu la Bruxelles și articole sportive din partea Eurosport DHS, sponsorul concursului.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Prefer anonim spune:

    La ce scoala va merge andreea raicu si la ce scoala connect-R?

Lasă un comentariu