Freedom House România organizează, pe 17 iunie, conferința de deschidere a proiectului „Achiziții publice din România – îmbunătățirea legislației pentru o mai bună protecție a intereselor financiare ale UE”.

Această conferință este primul eveniment din seria de cinci (două conferințe în București și trei seminarii în țară) ale proiectul ce este dezvoltat în parteneriat cu Asociația Experților în achiziții și susținut de Wolters Kluwer România.

Evenimentul ce va marca lansarea proiectului va avea loc la București, în data de 17 iunie 2015, la Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia, începând cu ora 09:00. Înscrierea se face accesând http://info.wolterskluwer.ro/combaterea-fraudelor/ și folosind formularul din dreapta paginii.

Conferința se adresează avocaților și funcționarilor publici din domeniul achizițiilor publice, celor care sunt direct implicați în activități legate de fonduri structurale și de investiții europene, avocaților interesați de prevenirea fraudelor în achiziții și de legislația națională conexă.

Conferința este susținută prin programul Hercule III (2014-2020), implementat de Comisia Europeană, biroul antifraudă (OLAF) pentru a promova activități în domeniul protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene.

În cadrul conferinței vor lua cuvântul:

Oliver Moreau – A fost expert în cadrul ministerului de finanțe francez și pentru Comisia Europeană. În prezent, este expert independent și colaborează cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și cu UNCITRAL.

Dariusz Piasta – Director adjunct al Oficiului pentru Achiziții Publice din Polonia, având în subordonare printre altele activități de transpunere a legislației europene, conduce și departamentul juridic în cadrul acestei instituții.

Eduard Badea: Expert naţional, director în cadrul ANRMAP.

Zoltan Blazevic: Consultant și trainer în proiecte legate de achiziții publice, reforme ale adminsitrației publice, comunicare, management al contractelor, concesii și parteneriate între instituții publice și private.

Thomas Steiger: OLAF Policy Officer, Fraud Prevention, Reporting and Analysis.

Proiectul din care face parte această conferință este susținut prin programul Uniunii Europene, Hercule III (2014-2020). Acest program este implementat de Comisia Europeană. A fost creat pentru a promova activități în domeniul protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene (pentru mai multe informații, accesați http://ec.europa.eu/anti_fraud/about-us/funding/index_en.htm).

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu