Reprezentanţa Comisiei Europene organizează, în perioada 16 – 21 iunie 2015, primul sau festival de dezvoltare urbana, organizat sub inaltul patronaj al doamnei Corina Cretu, comisarul european pentru politici regionale.

Ediția 2015 a festivalului, având tema „BlueGreen – Râuri în orașe smart„, își propune să pună pe agenda publică rolul râurilor în metropolele moderne, ca factor identitar și de regenerare urbană. Totodata, UrbanFest isi propune să promoveze valorile europene în domeniul urbanismului și dezvoltării locale sustenabile.

Festivalul debutează marți, 16 iunie, ora 17:30, odată cu lansarea consultării publice “Peștișorul de Aur”, privind felul in care bucureștenii și-ar dori să arate orașul lor. Cu această ocazie, organizatorii vor susține declarații de presă într-o lotcă solară care va naviga pe Dâmbovița în zona Grozăvești, având ca punct de îmbarcare podul pietonal de la Universitatea Politehnică.

Programul complet al festivalului

Timp de o săptămână, participanții vor avea prilejul să își spună părerea despre calitatea vieții în mediul urban, să navigheze pe Dâmbovița cu “Peștișorul de Aur”, să viziteze expoziții de proiecte inovatoare pentru râurile care traversează mari metropole sau orașe mai mici, și să participe la dezbateri privind rolul urbanismului. Festivalul are și o componentă de weekend, cu ateliere de activare urbană, cu concerte, plimbări de agrement pe Dâmbovița, tururi cu bicicletele și focuri de artificii. Toate activitățile festivalului vor fi organizate de-a lungul Dâmboviței, între Grozăvești și Văcărești.

Evenimentul central al UrbanFest este conferința BlueGreen – Râuri în orașe smart, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, Direcția Generală pentru Dezvoltare Regională a Comisiei Europene, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). Conferința are loc vineri, 19 iunie, între orele 9:00 – 16:30, la Biblioteca Națională, sala Mircea Eliade, iar publicul poate participa prin înscriere online (detalii pe http://www.urbanfest.eu/, la secțiunea BlueGreen – Râuri în orașe smart).

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu