Ministrul fondurilor europene, Marius Nica, a declarat, vineri, că este posibilă o absorbiţie de 100% în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul în care pentru primele şapte apeluri de proiecte, destinate cercetării, s-au solicitat fonduri de peste 1,7 miliarde de euro.

”Faptul că în aceste prime apeluri s-au primit atât de multe proiecte, cu o valoare totală ridicată, creează premisele ca la sfârșitul perioadei de programare 2014-2020 să obținem 100% absorbție pe POC”, a afirmat ministrul fondurilor europene, Marius Nica.

MFE a anunţat, vineri, închiderea primelor apeluri de proiecte lansate în cadrul Axei Prioritare 1 POC ”Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor”.

Potrivit MFE, au fost lansate șapte apeluri de proiecte, dintre care șase apeluri au fost cu termen limită (proiectele s-au depus în perioada 27 iunie – 1 septembrie a.c.), iar un apel de proiecte este cu depunere continuă până la finalizarea bugetului alocat (Proiecte pentru întreprinderi inovative de tip start-up și spin-off).

În urma închiderii celor șase apeluri de proiecte cu termen limită din cadrul AP 1, au fost depuse 511 proiecte, cu o valoare totală a asistenței nerambursabile de 1.706.820.963 Euro.

 

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu