Uniunea Europeană a fost din nou pusă la zid. Statul Islamic trebuie anihilat!

Lipsa de răspuns rapid faţă de prezenţa refugiaţilor pe teritoriul Uniunii Europene scoate în evidenţă necesitatea colaborării dintre Uniunea Europeană şi SUA pentru anihilarea Statului Islamic. În ciuda argumentelor legitime care subliniază obligativitatea Uniunii Europene de a respecta viaţa fiecărui om, de a-l trata ca om şi nu ca pe un animal sau obiect, pe termen lung, Uniunea Europeană nu va putea absoarbi noi valuri de refugiaţi din calea Statului Islamic, pentru că pericolele vor fi iminente din moment ce va fi atinsă limita maximă prin care Uniunea Europeană va absorbi şocul produs de valul de refugiaţi. Atât din punct de vedere economic, cât şi social, schimbarea bruscă a identităţii etnice-religioase dintr-o regiune, poate provoca tensiuni menite să destabilizeze regiunea respectivă.

Având în vedere aceste aspecte, Uniunea Europeană se comportă precum Prizonierul din Mitul Peşterii lui Platon: trăieşte într-o lume a umbrelor, nereuşind să identifice adevărata sursă a evenimentelor, fapt ce evidenţiază lipsa unui intelligence capabil să prevină situaţiile de criză. Din acest motiv, totul este confuz: imigranţii sunt ai nimănui, întrucât nimeni nu este vinovat şi nimeni nu răspunde de aceştia. Pur şi simplu, există situaţii neprevăzute care devin adevărate lanţuri în calea dezvoltării Uniunii Europene.

În acest moment, pe termen scurt, Uniunea Europeană este obligată să-i integreze şi să colaboreze cu instituţiile fiecărui stat membru pentru a evita posibile conflicte sociale. Pentru că nu are alte opţiuni: nu îi poate lăsa pe refugiaţi să moară de foame, nu îi poate lăsa să genereze noi conflicte. Atâta timp cât nu a luat în considerare rapoartele ONU care prezentau tendinţa ascendentă a deplasărilor semnificative de populaţie din calea atacurilor teroriste din Siria şi Irak, Uniunea Europeană este nevoită să prevină eventuale noi valuri de refugiaţi. Din momentul în care integrezi pe propriul teritoriu un număr semnificativ de refugiaţi, care şi-au părăsit ţara de origine pentru a nu deveni victime ale teroriştilor, orice refugiat, pe viitor, va apela din nou la Uniunea Europeană pentru a-l proteja de atacurile teroriste.

În concluzie, pe termen lung, Uniunea Europeană are două opţiuni majore: acceptă orice refugiat sau se implică activ în anihilarea oricărei grupări teroriste care acţionează la periferia Uniunii Europene. În acest moment, dacă Uniunea Europeană optează pentru cea de a doua opţiune, trebuie să se implice în anihilarea Statului Islamic şi a grupării Boko Haram. În caz contrar, unde se va refugia Uniunea Europeană când teroriştii vor ajunge în Europa?

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu