Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat, marţi, proiectul pilot al deputatului european Siegfried Mureșan privind înființarea unui Laborator de Inovare pentru Politici Publice, din 2016.

Proiectul vizează înființarea unui laborator care să simplifice și să eficientizeze procesul de elaborare a politicilor Uniunii Europene.

Laboratorul de inovare va funcționa în cadrul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene și va fi sprijinit în primul an de funcționare cu suma de 500.000 de euro din bugetul comunitar.

„Efectele unei legiferări mai eficiente la nivel european le vor resimți atât cetățenii, cât și IMM-urile sau marii investitori. Discutăm de costuri bugetare care pot depăși ordinul zecilor de milioane de euro și pe care noi le putem reduce la minimimum prin această pretestare a politicilor publice, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan după votul din Comisia pentru bugete.

Proiectul votat astăzi de Comisia pentru bugete va fi aprobat formal de plenul Parlamentului European la sfârșitul lunii octombrie. Ulterior, acesta va face parte din poziția de negociere a Parlamentului European în discuțiile cu Consiliul Uniunii Europene care vor duce la aprobarea finală a Bugetului UE pentru anul 2016.

 

 

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu