Comisarul european pentru comerț, dna Cecilia Malmström, se va afla la București vineri, 16 octombrie, pentru a discuta despre stadiul negocierilor privind Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP) cu membri ai Parlamentului României, precum și cu reprezentanți ai societății civile, sindicatelor, sectorului agricol și industriei.

Comisarul Malmström va susține un discurs în deschiderea conferinței „TTIP: Romania’s Voice” și va participa, de asemenea, la conferința de presă organizată imediat după sesiunea de deschidere.

„Sunt încântată să mă aflu la București și să discutăm despre ultimele evoluții privind negocierile TTIP. Aștept cu interes schimbul de opinii cu părțile interesate din România și cu membrii Parlamentului, pentru a afla care sunt prioritățile, interesele și preocupările lor referitoare la acordul comercial transatlantic”, a declaratcomisarul Malmström anterior vizitei.

UE negociază un parteneriat pentru comerț și investiții cu Statele Unite. Odată intrat în vigoare, TTIP va veni în sprijinul cetățenilor și întreprinderilor prin deschiderea accesului pe piața din S.U.A. a firmelor din UE, prin reducerea birocrației în cazul exporturilor și prin simplificarea și creșterea transparenței procedurilor de export, import și investiții de ambele părți ale Oceanului Atlantic.

 

Sursa: Comisia Europeană

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu