Comisia Europeană (CE) a adoptat, miercuri, un pachet de măsuri concrete, care vor consolida Uniunea economică și monetară (UEM).

„(…) Privind în perspectivă, va trebui ca în următorii doi ani să găsim un consens pentru modificări mai ample care vor fi necesare pentru finalizarea Uniunii noastre economice și monetar”, a declarat, vicepreședintele pentru moneda euro și dialog social, Valdis Dombrovskis.

Potrivit Reprezentanţei CE, pachetul revizuiește semestrul european, inclusiv printr-un dialog democratic consolidat și printr-o mai bună guvernanță economică în urma instituirii unor consilii naționale de competitivitate și a unui consiliu fiscal european; propune reprezentarea unificată a zonei euro în cadrul instituțiilor financiare internaționale, în special FMI; detaliază măsurile necesare în vederea finalizării Uniunii bancare, în special prin crearea unui sistem european de garantare a depozitelor.

Realizarea unei Uniuni economice și monetare mai profunde și mai echitabile este una dintre cele 10 priorități ale președintelui Juncker.

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu