euro

Asociația Convergențe Europene (ACE), Centrul Român Pentru Inițiativă Socială (CRIS) și Asociația Eurocentrica anunță lansarea celei de-a II-a ediții a concursului de eseuri “IDENTITATE ROMÂNEASCĂ ÎN SPAȚIUL EUROPEAN”, adresat elevilor și studenților de etnie română din Ucraina, Serbia și Bulgaria.

Proiectul, care se derulează cu sprijinul Ambasadei României în Bulgaria și al Consulatelor Generale ale României la Cernăuți, Odesa și Zaicear, este dedicat Zilei Naționale a României și se desfăşoară în perioada octombrie – noiembrie 2015. Elevii și studenții români din Ucraina, Serbia și Bulgaria pot trimite lucrările la adresa de e-mail [email protected] până la 25 noiembrie, inclusiv. Cei care doresc să se înscrie în concurs sunt rugați să trimită un singur material, care să conțină cel puțin 1.000 de semne, precum şi datele de identificare ale autorului (nume, prenume, e-mail, telefon și țara de reședință).

Câștigătorii concursului vor fi anunțați printr-un comunicat de presă cel târziu în 29 noiembrie 2015, urmând ca de la 1 decembrie, de Ziua Națională a României, să înceapă publicarea lucrărilor în presa dedicată comunităților românești din afara granițelor. Premiile concursului constau în Tablete Internet, enciclopedii și cărți în limba română.

Premierea participanților va avea loc în țările de reședință ale concurenților, la sediile organizațiilor partenere sau, în funcție de disponibilitatea corpului diplomatic, la misiunile diplomatice ale României.

Partenerii concursului: Euroclubul din Apșa de Mijloc (Transcarpatia), Liga Tineretului Român din Bucovina “Junimea” (Cernăuți), Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria – AVE, Asociația Vlahilor din Bulgaria, Asociația Renașterea Românilor din Serbia

Parteneri media principali: Timp Românesc (www.timpromanesc.ro), TOCpress (www.tocpress.info)

Parteneri media: Zorile Bucovinei, Libertatea Cuvântului, BucPress, Europunkt.

Sponsori: SC CRIME SCENE PRESS, SC ALIAS PUBLISHING SRL

Detalii suplimentare pot fi obținute la: [email protected]

sau tel:      +4 0742.897.255     și      +4 0745.048.138

Regulamentul concursului poate fi consultat accesând site-urile sau dând click aici.

www.timpromanesc.ro și www.tocpress.info sau pagina de Facebook a concursului https://www.facebook.com/eseuri2015

https://www.facebook.com/eseuri2015

https://www.facebook.com/AsociatiaConvergenteEuropene

https://www.facebook.com/timpromanesc.ro

https://www.facebook.com/TOCpress-mai-aproape-de-români

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu