Barack Obama, Angela Merkel şi Klaus Iohannis ajung în Iad. Diavolul se îndură de ei şi le spune că au totuşi dreptul să dea telefon către ţările lor, în caz de urgenţă, doar că trebuie să suporte costurile aferente apelurilor efectuate.

Primul care se repede la telefon este Obama, care vorbeşte 10 minute la Washington. Diavolul îi semnează o notă de plată de 100 000 dolari, iar Obama suspină resemnat: „Aste este, o va plăti Federal Reserve…”

Îi urmează apoi Merkel, care discută o jumătate de oră, la sfârşitul căreia Diavolul îi cere 500 000 euro. La fel de resemnată, Merkel şopteşte: „Bundesbank-ul va avansa banii”.

Într-un târziu sună şi Iohannis şi vorbeşte o oră, două, trei. La sfârşitul convorbirii, Diavolul îl taxează cu doar 10 lei. Obama şi Merkel protestează vehement şi cer o explicaţie pentru nedreptatea care le-a fost făcută.

Diavolul surâde şi le explică liniştit: „Vedeţi voi, sunând din Iad în România, Iohannis a efectuat un apel local în aceeaşi reţea!”

 

Atunci când am pregătit acest banc pentru publicare săptămâna trecută, nu m-am gândit că el îşi va dovedi actualitatea atât de rapid şi că adevărul pe care îl ironizează se va reflecta în toată hidoşenia sa în tragedia de la Club Colectiv.

Nu pot decât să zâmbesc cu amărăciune gândindu-mă că victimele dramaticului eveniment au părăsit Iadul de aici pentru un loc mai bun.

Odihniţi-vă în pace, voi cei care, prin jertfa voastră, ne-aţi deschis ochii asupra mizeriei în care trăim!

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu