Participanții la programul Erasmus + au la dispoziție un instrument online, prin intermediul căruia își pot completa cunoștințele lingvistice, în principalele limbi în care se derulează mare parte dintre activitățile de mobilitate.

Este vorba despre limbile germană, engleză, spaniolă, franceză, italiană și neerlandeză.

Cum funcționează

Susținând testul de limbă propus de sprijinul lingvistic on-line înaintea perioadei de mobilitate, participanții la programul Erasmus+ își pot evalua nivelul de cunoaștere a limbii în care vor studia, în care vor lucra sau în care vor participa la activități de voluntariat. Pentru studenți, testul constituie o condiție obligatorie înainte de plecare, pentru a garanta că sunt la nivelul recomandat de organizația gazdă (cu excepția câtorva cazuri justificate și a vorbitorilor nativi).

Rezultatele evaluării lingvistice nu îi vor împiedica pe participanți să ia parte la activitatea de mobilitate.

Pe baza rezultatelor evaluării, participanților li se poate oferi posibilitatea de a urma un curs de limbă on-line înaintea și în timpul șederii în străinătate. Pe lângă cursul în sine, aceștia vor avea acces, printre altele, la îndrumări, forumuri sau sfaturi din partea foștilor participanți la Erasmus+. La întoarcere, participanții vor susține un test final, care le va permite să vadă cum au progresat pe parcursul șederii în străinătate.

Accesul la sistemul online este permis pe baza unui nume de utilizator și a unei parole, doar pentru persoanele care au jost deja selectate în cadrul unui program Erasmus +.

Mai multe detalii sunt disponibile pe http://erasmusplusols.eu.

 

Tags:

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu