Depunerea documentelor într-o altă țară din UE va fi simplificată în următorii ani, astfel încât să nu mai fie obligatorie o ștampilă de autentificare, potrivit unui acord semnat, săptămâna trecută, între Consiliul și Parlamentul European.

“Numai documentele menționate în prezentul regulament vor fi acceptate. Printre acestea se numără documentele privind starea civilă (căsătorie, parteneriat legal), certificatele de naștere, deces, de ședere temporară sau domiciliu, actele privind drepturile electorale și lipsa de antecedente penale. Clauza de revizuire va permite, în viitor, extinderea acestei liste la domenii precum afacerile, handicapul și educația”, a explicat raportoarea parlamentară Mady Delvaux (S&D, Luxemburg).

În ceea ce privește acceptarea diplomelor celor care doresc să studieze în alt stat membru, Mady Delvaux a precizat că aceasta a fost o prioritate pentru PE, însă propunerea a primit prea puțină susținere din partea guvernelor din Consiliu. Prin urmare, Comisia va decide dacă domeniul de aplicare a regulamentului trebuie să fie extins la astfel de documente.

Potrivit PE, în următorii doi ani, Comisia va propune un raport cu privire la detaliile regulamentului

Sursa foto: Comisia Europeană

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu