Depuații europeni avertizează cu privire la numărul mare de cetățeni europeni care s-au alăturat organizațiilor teroriste și propun o strategie comună la nivelul UE, rezoluția urmând să fie dezbătută și aprobată în plenul Parlamentului European, în această săptămână.

Într-un proiect de rezoluție care va fi dezbătut și votat miercuri, membrii PE recomandă adoptarea unor măsuri precum ștergea rapidă a conținutului ilegal care promovează extremismul violent pe internet. Alte măsuri includ confiscarea pașapoartelor, înghețarea activelor financiare, verificarea persoanelor potențial radicalizate care revin în UE și crearea unei liste negre cu jihadiștii europeni și persoanele suspectate de terorism jihadist.
Deputații propun de asemenea separarea deținuților radicalizați, consolidarea dialogului intercultural și crearea unor sisteme de susținere, precum linii telefonice speciale unde pot cere ajutor familiile sau prietenii care se tem sau au bănuieli privind radicalizarea unor persoane sau plecarea în străinătate a acestora pentru a se alătura organizațiilor teroriste.
Aproximativ 5 000 de cetățeni europeni s-au alăturat organizațiilor teroriste și altor formațiuni militare, în special ISIS, Jahbat al-Nusra și altele în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord.

Sursa foto: România Actualități

 

 

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu