Legislația europeană privind siguranța și sănătatea la locul de muncă trebuie simplificată și să nu implice costuri financiare importante pentru angajatori, a declarat, marți seara, europarlamentarul Renate Weber, în cadrul unei dezbateri din plenul Parlamentului European.

Potrivit eurodeputatului Renate Weber, numărul accidentelor de muncă și al bolilor profesionale este foarte ridicat, chiar dacă la nivelul UE există 24 de directive care reglementează siguranța la locul de muncă.

“85% din locurile de muncă în Europa sunt create de întreprinderi mici și mijlocii, care sunt însă cel mai mult împovărate de legislația curentă. Aplicarea legislației implică alocare de resurse – financiare, de competență și de timp – în timp ce societățile trebuie să rămână competitive și să genereze în continuare locuri de muncă. Acest mod de lucru este contraproductiv. Scopul nostru, ca legislatori, ar trebui să fie elaborarea unui cadru legal simplificat și eficient, care este ușor de înțeles și implementat și care nu implică în mod necesar costuri financiare importante pentru angajatori, ceea ce în final este în beneficiul angajaților, al economiei și al societății în general”, a explicat Renate Weber.

Sursă foto: Comisia Europeană

 

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu