Parlamentul European (PE) a adoptat miercuri bugetul UE pe 2016, stabilind angajamentele la 155 miliarde euro, iar plățile la 143,9 miliarde euro, conform acordului de la 14 noiembrie dintre Parlament și Consiliu.

Potrivit PE, au fost asigurate sumele maxime posibile pentru migrație și refugiați, întreprinderi mici și mijlocii, studenți și programul UE de cercetare, Orizont 2020.

Refugiați și migrație

Parlamentul s-a asigurat că toate resursele disponibile din cadrul financiar multianual al UE vor fi completate astfel încât să poată face față crizei curente a refugiaților și migrației. Acordul cuprinde 1,6 miliarde euro suplimentar față de propunerea inițială a Comisiei.

Competiție, locuri de muncă

Prioritatea Parlamentului de a întări competitivitatea UE se traduce în resurse suplimentare pentru întreprinderi mici și mijlocii (14,3 milioane euro), fonduri pentru Orizont2020 (184.5 milioane) și fonduri pentru rețeaua de infrastructură a Mecanismului pentru Interconectarea Europei (150 milioane) pentru a aduce înapoi fondurile transferate în fondul de investiții ”Juncker”, precum și finanțarea programului studențesc Erasmus+ (6,6 milioane euro).

Parlamentul a convins Consiliul și Comisia să se angajeze să continue în 2016 Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, aflată în proces de revizuire și să păstreze nivelul facturilor neplătite ale UE la un nivel sustenabil.

 

Sursă foto: Parlamentul European

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu