Asociația Convergențe Europene (ACE), Centrul Român pentru Inițiativă Socială (CRIS) și asociația Eurocentrica anunță câstigatorii concursului de eseuri “Identitate românească în spațiul european”, dedicat Zilei Naționale a României și destinat tinerilor români din Ucraina (regiunile Transcarpatia, Cernăuți și Odesa), Serbia și Bulgaria. Concursul s-a desfășurat cu sprijinul Consulatelor Generale ale României la Cernăuți, Odesa și Zaicear (Serbia) și al Ambasadei României în Bulgaria.

În urma evaluării eseurilor trimise de elevii și studenții din cele trei regiuni, cele nouă Tablete vor fi acordate conform următoarelor rezultate:

Regiunea Odesa:
Locul I –Artiom Anghel
Locul II – Daniela Juminscaia
Locul III – Vlada Blindu
Regiunea Cernăuți:
Locul I – Alina Apetri
Locul II – Dumitru Postevca
Locul III – Barbuță Vasile
Regiunea Transcarpatia:
Locul I – Gloria Țiple
Locul II – Nuțu Șiman
Locul III – Alexandru Greadil

Ceilalți participanți la concurs, de asemenea, vor primi din partea organizatorilor cadouri constând în literatureă românească și internațională, ghiduri turistice despre România și manuale cu informații utile despre Uniunea Europeană.

În regiunea Cernăuți, premierea participanților va avea loc marți, 1 decembrie, în cadrul evenimentelor organizate de Consulatul General al României cu ocazia Zilei Naționale a României, care vor începe la ora 11:00, la Muzeul Regional de Artă din Cernăuți (Piața Centrală, 1), unde va avea loc versnisarea unei expoziți. Programul evenimentelor organizate de Consulatul României la Cernăuți poate fi consultat AICI.

În regiunile Transcarpatia și Odesa, data premierii va fi anunțată ulterior, în funcție de disponibilitatea reprezentanților Consulatului General al României la Odesa și a partenerilor locali ai organizatorilor.

Primele trei materiale, aparținând celor care au obținut locurile I în fiecare din cele trei regiuni, vor fi publicate pe www.tocpress.infowww.timpromanesc.ro și în presa de limbă română din Ucraina pe data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Celelalte lucrări, de asemenea, vor fi publicate de către partenerii media în săptămânile care urmează.

ACE, Eurocentrica și CRIS mulțumesc tuturor participanților la concurs, colaboratorilor, sponsorilor, partenerilor proiectului, precum și profesorilor care i-au pregătit pe elevii și studenții participanți. De asemenea, mulțumim pentru sprijin Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Suceava și Serviciului Cultură, Sport și Turism din cadrul Primăriei Sibiu.

Partenerii concursului: Euroclubul din Apșa de Mijloc (Transcarpatia), Liga Tineretului Român din Bucovina “Junimea” (Cernăuți), Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria – AVE, Asociația Vlahilor din Bulgaria, Asociația Renașterea Românilor din Serbia.

Parteneri media principali: Timp Românesc (www.timpromanesc.ro), TOCpress (www.tocpress.info)

Parteneri media: Zorile Bucovinei, Libertatea Cuvântului, BucPress, Europunkt.

Sponsori: SC CRIME SCENE PRESS, SC ALIAS PUBLISHING SRL

*Pe adresa de e-mail a concursului nu au venit lucrări din comunitățile românești din Bulgaria și Serbia

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu