Institutul European din România (IER) organizează, miercuri, 9 decembrie, conferința anuală “Adoptarea monedei Euro în Romania: provocări și perspective”.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Polone în România, marchează aniversarea a 15 ani de activitate IER și va găzdui, totodată,  cea de-a șasea ediţie a decernării Premiilor de Excelenţă IER.

La conferință vor participa reprezentanţi ai Guvernului României, ai ambasadelor statelor membre UE la Bucureşti, precum şi reputaţi experţi, analişti și cercetători în domeniul afacerilor europene, finanțe și economie.

În prima sesiune a conferinţei vor fi abordate principalele aspecte cu privire la consolidarea Uniunii Economice și Monetare. Cea de-a doua sesiune va aborda problematica legată de adoptarea monedei unice în România, cu accent pe provocările și perspectivele pentru realizarea acestui obiectiv.

În finalul evenimentului va avea loc festivitatea de decernare a Premiilor de Excelenţă IER pentru promovarea spiritului şi valorilor europene, ediţia a VI-a. În acest an, premiile sunt dedicate proiectelor și inițiativelor pentru sprijinirea și promovarea, în România, a sectorului Industrii Culturale și Creative.

Participarea la eveniment se face pe bază de invitaţie.

Pentru informaţii suplimentare persoana de contact din cadrul IER este dna. Florentina Costache, şef serviciu a.i. Comunicare şi Marketing, telefon 021/314.26.96/97, e-mail [email protected].

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu