Anul 2015 a fost dedicat cooperării pentru dezvoltare și ajutor, iar Parlamentul European, în special prin comisia pentru dezvoltare, a jucat un rol cheie în promovarea angajamentului UE în lupta împotriva foametei și în eradicarea sărăciei în lume.

Evenimente și activități

Evenimentul oficial de deschidere a avut loc la Riga, pe 9 ianuarie 2015. Fiecare lună a avut o temă, de la „Europa în lume” în ianuarie, până la „Drepturile omului” în decembrie. Competiția „Fotograful invitat” a urmat aceste teme și, în final, premianții au fost invitați în noiembrie la Strasbourg.

Eurodeputații au vizitat expoziția mondială EXPO Milano 2015 „Alimentând planeta. Energie pentru viață”, pe 18-19 iunie, pentru a promova eforturile de sporire a securității la nivel mondial, lupta împotriva risipei de alimente și încurajarea unui stil de viață sănătos.

Zilele europene pentru dezvoltare, un forum la nivel înalt privind dezvoltarea și cooperarea internațională, s-au desfășurat la Bruxelles, pe 3 și 4 iunie, cu accent pe dezvoltarea globală înaintea deciziilor cheie de la Addis Abeba, New York și Paris.

Acordul privind mobilizarea resurselor pentru dezvoltare a fost atins în a III-a Conferință Internațională a Organizației Națiunilor Unite privind finanțarea pentru dezvoltare, în Addis Abeba, Etiopia, în iulie. Între 25 și 27 septembrie, 150 de lideri au adoptat cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă în cadrul Summit-ului ONU pentru Dezvoltare Durabilă de la New York. O delegație a comisiei pentru dezvoltare a participat la această conferință.

Parlamentul este prezent la Conferința ONU pentru Schimbările Climatice aflată în curs de desfășurare la Paris, delegația fiind condusă de președintele comisiei pentru mediu, Giovanni La Via (PPE, Italia).

Sursa foto: Comisia Europeană

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu