Comisia Europeană (CE) a aprobat, marţi, finanțarea primei faze a proiectului major de infrastructură „Îmbunătățirea serviciilor de transport public de călători pe linia de metrou 2 Berceni –Pipera” și fazarea proiectului „Reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova”.

Ca urmare a deciziei de astăzi a Comisiei Europene, în cazul proiectului ce vizează modernizarea Liniei 2 de metrou Berceni – Pipera, lucrările cu finanțare europeană se vor derula în două etape.

În prima fază, cheltuielile eligibile pentru achiziționarea a 24 de noi rame de metrou, precum și a echipamentelor de siguranță la bord, se vor rambursa din fondurile alocate în perioada de programare 2007 – 2013. Valoarea cheltuielilor eligibile prevăzute pentru prima etapă a proiectului se ridică la 112,3 milioane de euro, dincare cofinanțarea europeană, prin Fondul de Coeziune, este de 95,5 milioane de euro.

Faza a II-a a proiectului va fi implementată în perioada de programare 2014 – 2020 și presupune modernizarea a 18 km de linie dublă de metrou, reabilitarea sistemelor electromecanice pentru tuneluri și realizarea unui nou acces la stația Tineretului.

În cazul Proiectului „Reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova”, CE a aprobat fazarea acestuia, ceea va permite finalizarea lucrărilor prin asigurarea cofinanțării primei etape din fondurile disponibile pentru 2007-2013, în timp ce faza a II-a va fi cofinanțată în perioada 2014-2020.

Proiectul prevede reabilitarea, în total, a 127 de kilometri de drum național. 75% din lucrări urmează să fie realizate în prima fază, cofinanțarea europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, fiind de 47,4 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este de 156,9 milioane de euro. Cererea de fazare a proiectului major de infrastructură ”Reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova” a fost trimisă de autoritățile române la 30 septembrie 2015.

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu