Cunoscutul om de afaceri american s-a născut în 1940 în New York și este posesorul unei averi impresionante de 4,5 miliarde de dolari, după cum estimează revista Forbes. Are 5 copii și este căsătorit cu fostul model de origine slovacă, Melania Knauss-Trump.

După ce a studiat la Universitatea Fordham și Universitatea din Pennsylvania, Donald Trump și-a început cariera în compania tătălui său, devenind în scurt timp unul dintre cei mai importanți actori de pe piața imobiliară.

Astăzi, Donald Trump este directorul general al companiei Trump Organization și fondatorul Trump Entertainment Resort, care controlează o largă rețea de hoteluri și cazinouri din întreaga lume. Este autorul unor cărți de literatură motivațională (Nu renunța niciodată, Cum să devii bogat, Gândește ca un campinon etc) și a fost timp de 14 ani gazda reality-show-ului The apprentice (Ucenicul).

   Puncte forte

     1. Este bogat

Donald Trump îți poate finanța din surse proprii campania electorală. În același timp, este în strânsă relație cu alte familii la fel de bogate, care fac donații consistente, astfel încât nu depinde de Partidul Republican din acest punct de vedere.

     2. Este un show-man

Trump nu este doar om de afaceri. În același timp, el este un om de televiziune. Știe cum să vorbească în public, cum să fie amuzant, cum să atragă oamenii și în cele din urmă, cum să îi manipuleze. Este de asemnea popular pentru că este unul dintre puținii candidați care spune exact ce gândește, cu toate că adesea șochează, fiind de nenumărate ori acuzat de misoginism, rasism sau xenofobie. Discursul său prinde însă la publicul american, sătul de ”political corectness”.

     3. Este patriot

Oricâte lucruri negative s-ar putea spune despre Trump, nimeni nu poate însă să nege patriotismul său. Deși viziunea lui Trump este una destul de simplistă, în care Statele Unite sunt centrul Universului, iar restul statelor nu doresc decât să le invadeze granițele, acest tip de discurs prinde la o mare parte din publicul american, care se simte amenințat da noile valuri de imigranți.

 

    Puncte slabe

     1. Nu are deloc experiență în politică sau administrație publică

Donald Trump este pentru prima dată implicat direct în viața politică americană. Cu toate că este un bun manager și un bun lider, Trump nu are deloc cunoștințe în administrație publică, în politică și diplomație.

     2. Are un discurs jignitor, misogin și xenofob

În antiteză cu contracandidatul său republican, Ben Carson, care are un glas aproape de șoaptă, tonalitatea cu care vorbește Donald Trump este întotdeauna înaltă, aproape de un strigăt constant. Temperamentul său vulcanic și lipsa de tact i-au adus mai multe acuzații de xenofibie, misoginism și rasism. De asemenea, a făcut câteva afirmații controversate. A promis că dacă va ajunge președinte va construi un zid la granița cu Mexicul, pentru a opri intrarea ilegală a imigranților, a jignit cumunitatea americanilor de culoare, numindu-i leneși, s-a legat de aspectul fizic a mai multor prezentatoare TV, și nu are nicio reținere în a jigni pe oricine.

   3. Nu prezintă încredere și este greu de luat în serios

Sigur că acest punct este o urmare a ceea ce am descris la punctul doi. Donald Trump este un personaj foarte greu de luat în serios după seria de comentarii și declarații abominabile care îl fac să apară zilnic pe prima pagină a celor mai importante publicații de peste ocean și nu numai.

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu