La un moment dat, un mare filosof român vorbea despre asemănările dintre umanitate și natură. „Copacul este fratele natural al omului”, obișnuia să spună Constantin Noica. Dincolo de conotaţia simbolică, această asemuire face referire la o fină incursiune în ţesutul misterios al universului, ba chiar la o întrepătrundere a universurilor care ne înconjoară.

Ne naștem uşori, iar pe măsură ce ne trăim ireversibilitatea devenim tot mai grei….ca nişte copaci ale căror coroane sporesc odată cu trecerea timpului. Fiecare, om şi pom, resimte diferit această greutate. Vârsta nu aduce doar poveri frumoase, ci uneori chiar nelinişte şi frică, mai ales în raport cu cei din jur.

De ce să credem că nu mai putem visa?

Ada Navrot si Vasile TomaRelațiile noastre cu oamenii pe care îi iubim sunt delicate. Din păcate, uneori, loviturile vieţii ne fac să devenim egoiști, ne determină să sacrificăm frumuseţea riscantă a unor noi legături şi să preferăm siguranţa singurătăţii. Vârsta nu ar trebui fie un pretext pentru a-ți motiva lașitatea, neputința mascată, teama sau poate ruşinea în fața propriilor slăbiciuni.

Comedie de modă veche, textul lui Alexei Arbuzov, reflectă neputința oamenilor de vârstă mijlocie şi nu numai, de a mai face încă un pas spre dragoste și fericire, după un eșec ce a lăsat urme adânci în sufletele lor. Spectacolul este o comedie lirică, în care firescul actorilor și savoarea timpurilor de altădată se împletesc cu muzica interpretată live şi cu dansuri a căror vrajă pare apusă pentru vremurile în care trăim. Acest farmec retro captivează spectatorul şi îl transpune într-un tărâm de vis, unde el poate, totuşi, descoperi comedia umanității din toate timpurile!

Următoarea reprezentaţie cu piesa „Comedie de modă veche”, montare semnată de Vasile Toma, în care joacă Ada Navrot, Vasile Toma, Dan Clucinschi, va avea loc vineri, 29 ianuarie 2016, de la ora 19:00, la Cercul Militar Național. Spectacolul ne încurajează să redevenim încrezători în ceea ce ne oferă viaţa, să reînvăţăm să ne bucurăm de lucrurile simple, de vraja misterului, de farmecul necunoscutului, îmbogăţindu-ne mereu experiență umană

Biletele pot fi cumpărate de la Agenţia de bilete din Bd. Magheru nr. 20 (program: zilnic, între orele 10:00 – 20:00), cât şi online, pe: https://ove.ro/organizatori/teatrul-nottara-b893q6g şi www.eventim.ro/ro/artist/teatrul-nottara-1056/profile.html
(ambele platforme partenere, ove.ro si eventim.ro, adaugă propriul comision de vânzare de 6% şi respectiv 10%).

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu