George Enescu va fi omagiat de Orchestra Naţională a Belgiei într-un concert extraordinar care va avea loc la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, pe 28 februarie. Dirijor va fi americanul de origine română Lawrence Foster.

Orchestra Naţională a Belgiei, condusă de Lawrence Foster, şi violonistul sârb Nemanja Radulović îl vor omagia pe compozitorul român George Enescu, duminică, 28 februarie, printr-un concert care va fi găzduit de Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

În program figurează Rapsodia română, cea mai cunoscută lucrare a lui George Enescu, alături de Rapsodiile nr. 1 şi 2 ale lui Béla Bartók, compozitor maghiar, de asemenea născut în România, şi de Simfonia nr. 3 Scoţiană, op. 56, semnată de Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Orchestra Naţională a Belgiei va fi condusă de Lawrence Foster, dirijor american de origine română, fost director artistic al Festivalului „George Enescu”, în perioada 1998-2001, în prezent director muzical al Orchestrei filarmonice din Marsilia.

Solist va fi violonistul sârb Nemanja Radulović, o tânără speranţă a viorii, comparat în repetate rânduri cu Niccolò Paganini pentru originalitatea interpretărilor sale .

Concertul va avea loc începând cu orele 15.00, la sala Henry le Boeuf și va fi organizat în parteneriat cu filiala de la Bruxelles a Institutului Cultural Român.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu