Martin Schulz, președintele Parlamentului European, va efectua, săptămâna aceasta, de luni până miercuri, o vizită oficială în Tunisia, unde se va întâlni cu președintele tunisian, Beji Caid Essebsi, prim-ministrul Habib Essid și cu purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Mohamed Ennaceur.

Președintele Schulz se va adresa Parlamentului Tunisian și se va întâlni, de asemenea, cu reprezentanți ai opoziției, societății civile și cu Cvartetul Național pentru Dialog, laureat al premiului Nobel pentru Pace „pentru contribuţia sa decisivă la construirea unei democraţii pluraliste”.

Turcia

Două delegații de la comisiile buget și libertăți civile se vor deplasa, săptămâna aceasta, de luni până joi, în Turcia pentru a discuta utilizarea fondurilor europene pentru preaderare cu autoritățile turce și pentru a evalua utilitatea măsurilor de sprijin ale Uniunii Europene pentru refugiații din Siria și Irak, vizitând o tabără de refugiați de pe teritoriul Turciei.

Eurodeputații comisiei pentru libertăți civile vor vizita o tabără de refugiați și alte proiecte de sprijinire a refugiaților și, totodată, se vor întâlni cu omologi turci, ONG-uri internaționale și alți parteneri pentru a evalua situația de pe teren.

Germania

Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen va trimite, de miercuri până vineri, o delegație la Munchen (Germania) ce va vizita un centru de refugiați și  se va întâlni cu autoritățile locale bavareze pentru a examina modalitățile de integrare a refugiaților de sex feminin care solicită azil.

Italia/ trafic de persoane

O delegație a subcomisiei pentru securitate și apărare va fi trimisă, de luni până miercuri, pentru a inspecta operațiunea navală a UE („Operațiunea Sofia”) de combatere a traficului de persoane. Delegația se va întâlni cu ministrul de interne al Italiei și cu membri ai Parlamentului pentru a discuta operațiunile de sprijin ale UE pentru combaterea migrației ilegale. Oficialii europeni doresc să învețe din experiența de până acum a Italiei în ceea ce privește aceste operațiuni.

Arabia Saudită și Qatar

O delegație a comisiei pentru afaceri externe se va deplasa săptămâna aceasta, de luni până miercuri, în Arabia Saudită și Qatar pentru ar discuta relațiile UE-Arabia Saudită, repectiv UE-Qatar și situația actuală din statele arabe vecine.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu