Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 8-11 februarie 2016.

Programul vizitei include întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrul Pavel Filip, vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, și cu viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova va mai discuta cu liderii partidelor pro-europene reprezentate în legislativul de la Chişinău.

Este prima vizită a unui înalt oficial european în Moldova în cele trei săptămâni trecute de la investirea guvernului Filip. Prezenţa lui Auštrevičius la Chişinău transmite un mesaj important cu privire la interesul Bruxelles-ului pentru evoluţia situaţiei din Republica Moldova.

Vizita lui Petras Auštrevičius survine la câteva zile după ce preşedinţii principalelor două partide care formează alianţa de guvernare, Marian Lupu (Partidul Democrat) şi Mihai Ghimpu (Partidul Liberal), au avut întrevederi la Strasbourg cu mai mulţi lideri ale marilor grupări politice din Parlamentul European. Eurodeputaţii şi-au manifestat sprijinul pentru implementarea reformelor prevăzute în Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova şi au subliniat importanţa stabilităţii politice drept condiţie esenţială a continuării parcursului european al Chişinăului.

 
 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu