Prim-ministrul Poloniei, Beata Szydlo, s-a întâlnit luni, la Budapesta, cu omologul ungar, Viktor Orban, pentru a consolida pozițiile comune între cele două țări privind problema migrației.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat și despre poziția Marii Britanii în Uniunea Europeană, în contextul restricțiilor pe piața muncii, care prevăd limitarea indemnizațiilor sociale acordate migranților comunitari ca parte a reformării relațiilor acesteia cu Uniunea Europeană.

Primul ministru britanic, David Cameron, a întreprins o vizită la Varșovia, săptămâna trecută, în urma căreia se pare că a câștigat bunăvoința Poloniei și nu numai. Viktor Orban se alătură ideilor britanice, însă mai rezervat în ceea ce privește alte propuneri pe care nu le-a specificat, dar despre care a spus că necesită și alte întâlniri pentru a fi rezolvate.

„Am discutat modificările propuse de Marea Britanie și ne-am poziționat de acord cu cele mai multe dintre ele, însă mai sunt necesare și alte discuții viitoare în unele domenii”, a declarat Viktor Orban

Cei doi premieri și-au reiterat poziția privind susținerea consolidării Grupului de la Vișegrad, din care fac parte alături de Cehia și Slovacia. De asemenea, au confirmat construcția unei autostrăzi care ar urma să conecteze regiunile industriale din partea de est a Poloniei și Ungariei.

Beata Szydlo a precizat că se așteaptă ca legăturile economice și politice dintre Polonia și Ungaria să devină tot mai strânse pentru că intenționează să finalizeze împreună proiecte importante în infrastructură cât și în domeniul energetic.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu