În contextul întâlnirii de la Budapesta, dintre prim-ministrul Poloniei, Beata Szydlo, și omologul ungar, Viktor Orban, privind problema migrației, europarlamentarul român din Grupul Partidului Popular European, Siegfried Mureșan, a declarat pentru EuroPunkt:

„Prioritatea este să ne asigurăm că acordul care va fi încheiat între Uniunea Europeană și Marea Britanie nu va dezavantaja cetățenii români și nu va slăbi Europa, iar pentru asta trebuie să găsim noi, la rândul nostru, cât mai mulți aliați.”

Referindu-se la poziția pe care ar trebui să o adopte țara noastră în acest context, oficialul român a declarat că România nu trebuie să facă niciun compromis legat de dreptul românilor de a circula, a se stabili, a lucra și a studia liber în orice stat membru, inclusiv în Regatul Unit. În plus, cetățenii români contribuie la sistemele de securitate socială din Marea Britanie mai mult decât beneficiază de pe urma lor, iar acest lucru trebuie spus clar de către autoritățile române în fiecare luare de poziție pe acest subiect.

„Vedem cu toții care sunt beneficiile majore pe care aceste libertăți, inclusiv cele de a circula, a se stabili, a lucra și a studia liber în orice stat membru ale UE, le-au adus tuturor europenilor. Vedem prosperitatea crescândă de care se bucură statele care sunt membre ale Uniunii, vedem că, de 70 de ani încoace, cooperarea în cadrul UE a asigurat o perspectivă de pace fără precedent pe continent. Consider că orice schimbare a acestui statu-quo nu face altceva decât să pună în pericol tocmai pacea și prosperitatea pe care Uniunea Europeană le-a adus continentului și lumii întregi.”, a subliniat Siegfried Mureșan.

În ceea ce privește întâlnirea dintre cei doi premieri, europarlamentarul român „așteaptă ca și domniile lor să aibă un rol constructiv la procesul de rămânere a Marii Britanii în cadrul UE, ceea ce este în interesul tuturor statelor europene” și crede că, din acest demers, Europa va ieși mai puternică, nu mai slabă.

Prim-ministrul Poloniei, Beata Szydlo, s-a întâlnit luni, la Budapesta, cu omologul ungar, Viktor Orban, pentru a consolida pozițiile comune între cele două țări privind problema migrației.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat și despre poziția Marii Britanii în Uniunea Europeană, în contextul restricțiilor pe piața muncii, care prevăd limitarea indemnizațiilor sociale acordate migranților comunitari ca parte a reformării relațiilor acesteia cu Uniunea Europeană.

 

Sursa Foto: Facebook

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu