Comisia Europeană (CE) a anunțat recent crearea unei broșuri care își propune să vină în ajutorul autorităților locale și promotorilor proiectelor „să profite la maximum de posibilitățile de combinare a fondurilor FEIS și ESI.”

Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, a susținut că atingerea obiectivelor Planului de investiții pentru Europa este un efort comun, iar toate sursele și părțile implicate trebuie să se mobilizeze. Aceasta a subliniat că va asigura exploatarea „la maximum” a potențialului de creștere a fondurilor ESI.

Broșura oferă o privire de ansamblu asupra combinațiilor posibile dintre FEIS și fondurile ESI, fie la nivel de proiect, fie prin intermediul unui instrument financiar precum o platformă de investiții. Broșura va fi completată cu experiența dobândită în cazuri concrete și cu feedbackul primit de la părțile interesate, potrivit CE.

„FEIS a fost creat astfel încât să fie cât mai flexibil cu putință, existând, așadar, posibilități multiple ca promotorii de proiecte să solicite simultan finanțare și din partea FEIS, și din partea fondurilor ESI. Orientările pe care le publicăm astăzi vin cu sfaturi practice, pentru întreprinderile care caută finanțare pentru proiecte, privind posibilitățile de combinare optimă a celor două instrumente”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene responsabil pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate Jyrki Katainen.

Prioritatea majoră a Comisiei Juncker este să readucă Europa pe curba de creștere și să creeze locuri de muncă, fără a genera noi datorii. Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) – nucleul Planului de investiții pentru Europa – și fondurile structurale și de investiții europene (fondurile ESI) joacă amândouă un rol de bază în ceea ce privește crearea de locuri de muncă și creșterea economică, se arată în comunicatul de presă al Comisiei Europene.

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu