Ministerul Fondurilor Europene intenționează să aloce peste 2,7 miliarde de euro pentru lansarea unor noi apeluri de proiecte în perioada martie-aprilie, a anunțat ministrul fondurilor europene, Aura Răducu, joi, în cadrul unui eveniment privind finanțările europene.

Acțiunile „imediate” anunțate de ministrul de resort pentru perioada martie-aprilie vizează lansarea finanțărilor europene pentru Dezvoltare Regională și Capital Uman, suma alocată pentru aceste priorități fiind de aproximativ 2,7 miliarde de euro. În plus, MFE își propune să contracteze 400 de milioane de euro, pentru proiectele de Competitivitate, depuse la finalul anului 2015.

În ceea ce privește Programul Operațional Regional, sunt estimate lansări pentru infrastructură rutieră, eficiență energetică, patrimoniu cultural, dezvoltarea turismului și microîntreprinderi.

Pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU), se vor lansa programele pentru tinerii fără loc de muncă, cele pentru persoanele cu vârstă peste 24 de ani fără loc de muncă, respective programele integrate pentru comunități marginalizate.

Ultimul termen vehiculat pentru lansarea noilor apeluri de proiecte a fost 19 februarie 2016, dată asumată de autorități pentru finalizarea sistemului informatic MySMIS, care condiționează primirea online a proiectelor.

La momentul respectiv, MFE a precizat, pentru Europunkt, că “sistemul informatic funcționează, dar modulele respective sunt încă testate intern pentru validare”, urmând ca noile apeluri de proiecte să fie lansate în “viitorul apropiat”.

 

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu