Maroc a convenit, luni, cu Germania, să cheme înapoi în țară migranții marocani care au intrat pe teritoriul Germaniei pretinzând că sunt refugiați sirieni pentru a obține mai ușor azil politic.

„Am consimțit că primul pas este să ne concentrăm pe deportările acelor marocani care au venit în Germania în 2015”, a declarat ministrul de interne german Thomas de Maizière.

Oficialii germani și marocani vor verifica identitățile migranților marocani după amprentele digitale, urmând ca Maroc să emită documentele în vederea întoarcerii acestora în țară.

„Marocul a declarat că migranții se vor întoarce în țara lor în 45 de zile”, a subliniat ministrul de interne german, prezent în cadrul unei vizite oficiale la Rabat, una dintr-o serie de vizite în țările nord-africane  menite să simplifice procesul birocratic de reîntorcere a migranților respinși din Germania. Până în prezent, acest proces durează de câteva luni.

Acordul vizează în jur de 10.000 de migranți ajunși în Germania, majoritatea pretinzând că sunt refugiați sirieni pentru a beneficia de azil politic. Dintre aceștia, doar 3,7% beneficiază de azil politic. Totodată, se încearcă obținerea unor acorduri similare cu Algeria și Tunisia.

 

Surse: Deutsche Welle, Politico

Sursa Foto: arkansasonline.com

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu