Sistemul informatic MySMIS, care ar permite depunerea online a proiectelor cu finanțare europeană, nu este disponibil pentru testare, chiar dacă Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunțat, recent, că din 8 martie, modulul “Depunerea cererii de finanțare” este deschis publicului. UPDATE: Sistemul se poate testa începând de la ora 15.00, marţi, 8 martie.

Potrivit MFE, orice persoană juridică interesată de testarea aplicației IT trebuie să fie înregistrată în sistem de către reprezentantul legal sau un împuternicit al acestuia, obligatoriu prin utilizarea propriului certificat digital calificat pentru semnarea electronică a documentelor. În cadrul proiectelor ce urmează a fi finanțate, costurile aferente procurării certificatelor digitale calificate sunt eligibile.

Teoretic, modului este disponibil la adresa:

http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

La adresa respectivă sunt disponibile tutoriale referitoare la utilizarea aplicației, care-probabil- vor putea fi puse în practică după ce modulul informatic o să fie funcțional.

SMIS 2014 reprezintă sistemul informatic gestionat de MFE, care are posibilitatea să interacţioneze cu sistemul informatic al Comisiei Europene (CE)- SFC 2014. MySMIS2014 este o aplicaţie conexă SMIS, care permite schimbul de date între beneficiarii fondurilor UE şi autorităţi.

 

 

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu