Trebuie să ne reamintim să ura de rasă a omorât zeci de milioane de oameni în ultimul secol, este mesajul premierului Dacian Cioloș, de Ziua Internațională pentru eliminarea discriminării rasiale.

“Mi-am petrecut mulți ani alături de oameni de multe etnii şi mult mai multe naționalitați. Am învățat lucruri pe care altfel ar fi fost mult mai greu sau imposibil să le învăț. Pe mulți îi admir şi o parte îmi sunt prieteni dragi. Cred că m-au ajutat şi mă ajută să ințeleg mult mai bine lumea aceasta.Rasismul doare. Doare cel mai tare când ești tu victima sau cei apropiați ție. Scandările rasiste de pe stadioane, postările pline de ură de pe internet, declarațiile populiste sau glumele proaste despre cei care nu au aceeaşi culoare, naționalitate sau cetățenie ca noi rănesc oameni. Rasismul radicalizează, polarizează, dezumanizează”, a scris premierul Dacian Cioloș pe pagina de Facebook.

21 martie este Ziua Internațională pentru eliminarea discriminării rasiale.

“O zi în care ar trebui să ne reamintim că ura de rasă a omorât zeci de milioane de oameni în ultimul secol. Ura nu ne face niciodată nici mai buni și nici nu ne aduce pace”, a subliniat Dacian Cioloș.

 

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu