Proiectele comune România-Ungaria pot beneficia de finanțare europeană, cel mai probabil începând din luna mai 2016, în cadrul programului Interreg gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ghidul solicitantului fiind lansat în consultare publică până în data de 20 aprilie 2016.

Programul beneficiază de un buget total de 231, 8 milioane de euro, din care 189 milioane de euro reprezintă finanțare europeană nerambursabilă.

Aria eligibilă a programului este constituită din județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare din România și Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria.

Potențialii beneficiari pot depune proiecte strategice pe patru axe prioritare, respectiv:

  • protejarea în comun și utilizării eficiente a valorilor comune și resurselor (cooperare în domeniul valorilor comune și resurselor);
  • îmbunătățirea mobilității transfrontaliere durabile și eliminării blocajelor (cooperare în domeniul accesibilității);
  • îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovării mobilității forței de muncă transfrontaliere (cooperare în domeniul ocupării forței de muncă);
  •  îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății (cooperare în domeniul sănătății și prevenției bolilor).

Primul apel pentru propuneri de proiecte este estimat a fi lansat în luna mai a anului 2016.

Ghidul beneficiarului a fost lansat spre consultare publică până la data de 20 aprilie 2016 și este disponibil pe site-ul MDRAP.

 

 

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu