Unitățile administrativ-teritoriale și asociațiile de dezvoltare intercomunitară pot solicita contractarea de împrumuturi de la Trezorerie, din venituri din privatizare, în limita sumei de 400 de milioane de lei, pentru finalizarea unor proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate de Guvern.

Împrumuturile se acordă pentru finalizarea proiectelor cu valoare de maximum 5 milioane euro, finanțate prin Programul Operațional Regional 2007-2013 și Programul Operațional sectorial Mediu 2007-2013, pentru care au fost încheiate acte adiționale cu termen de finalizare până la 30.06.2016.

Potrivit Guvernului, aceste măsuri au fost luate în condițiile în care nefinalizarea acestor proiecte ar determina restituirea către Comisia Europeană a sumelor deja decontate în cadrul proiectelor în perioada de eligibilitate a programului, respectiv aproape 487 de milioane de euro.

Lista proiectelor pentru care primăriile și asociațiile de dezvoltare intercomunitară pot contracta împrumuturi conform acestui act normativ se va aproba prin ordin comun al viceprim-ministrului, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și ministrului Fondurilor Europene. Mecanismul de acordare și de derulare a împrumuturilor, documentele în baza cărora se acordă împrumutul și cele care stau la baza obținerii avizului Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, modul de reflectare a sumelor respective în bugetele instituțiilor publice locale se aprobă prin ordin al ministrului Finanțelor Publice.

 

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu