Apropierea sărbătorilor pascale a determinat autoritățile turce să ia măsuri de securitate în locurile cele mai populate de credincioșii catolici.

Sărbătorirea Paștelui de către catolici a determinat poliția din Turcia să emită un avertisment, la nivel național, privind declanșarea unor posibile atacuri teroriste care i-ar viza, în primul rând, pe creștini și pe evrei. Autoritățile nu exclud posibilitatea ca în cursul zilelor de sărbătoare, membrii rețelei teroriste Stat Islamic să atace lăcașurile de cult, ambasadele sau consulatele.

Pentru a preveni producerea unor noi atentate, poliția a sporit supravegherea bisericilor, sinagogilor și a altor lăcașuri de cult.

Ambasada Statelor Unite ale Americii a transmis cetățenilor americani aflați pe teroitoriul Turciei să stea cât mai departe de locurile aglomerate și de demonstrații. Alerta este cu atât mai important cu cât în urmă cu o săptămână, în centrul Istanbulului, a avut loc un atentat sinucigaș soldat cu patru morți (trei israelieni și un iranian), atribuit reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu