Thomas de Maziere, ministrul Afacerilor Interne din Germania, a declarat că intenționează să implementeze o lege care va prevede pentru imigranți obligativitatea învățării limbii germane și integrării în societate. În caz contrar, aceștia își vor pierde dreptul de rezidență permanentă pe teritoriul Germaniei.

Maziere a precizat că între integrarea cu succes în societatea germană și dreptul de rezidență permanentă în Germania trebuie trasată și în plan legislativ o legătură directă, adăugând că „pentru aceia care refuză să înveţe germană, pentru aceia care refuză să le permită rudelor să se integreze, de exemplu femeilor şi fetelor, pentru aceia care resping ofertele de muncă, nu poate fi eliberat un permis de rezidenţă pe durată nedeterminată.”

Vice-cancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, s-a pronunţat pe marginea acestei legi, arătând că Germania nu trebuie doar să sprijine integrarea imigranţilor, ci să o solicite ca o condiţie pentru rezidenţa permanentă.

Numărul de imigranţi ajunşi în Germania în 2015 a fost de 1,1 milioane de persoane, cel mai mare de la al doilea război mondial. Situația este tensionată după ce, în special ca urmare a hărţuirilor sexuale ce au avut loc în Köln în noaptea dintre ani, o parte a opiniei publice a început să se opună vehement politicii cancelarului german, Angela Merkel, de a deschide porțile refugiaților.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu