Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul Claudia Țapardel încearcă să susțină drepturile camionagiilor români care muncesc în Occident: „Prin amendamentele pe care le-am depus în Comisia pentru Transporturi am solicitat Comisiei Europene să introducă un set unitar de reguli pentru toți șoferii profesioniști”, declară Claudia Țapardel.

Inițiativa ar fi putut fi una lăudabilă și, probabil, ar fi avut și ceva șanse de reușită dacă distinsa reprezentantă a noastră în Parlamentul European n-ar fi pornit de la premize false. Astfel, Claudia Țapardel consideră că șoferii est-europeni sunt desconsiderați, plătiți prost și suportă prea multe nedreptăți pentru 1000 euro, cât este salariul minim din România!

Probabil, din biroul său de la Bruxelles, dna Țapardel vede mai greu salariul minim din Romania. Tocmai de aceea ne facem o datorie de onoare să-i amintim că cel mai prost plătit român câștigă de aproximativ patru ori mai puțin decât crede dânsa. Oare doamna europarlamentar, membră în Comisia pentru Transport și Turism a Parlamentului, chiar să nu știe aceste lucruri? Sau a fost o scăpare? Să se fi referit oare la salariul minim din Danemarca sau poate a încurcat euro cu leii? Dar cum puțul gândirii pare foarte adânc, deocamdată ne oprim aici cu speculațiile.

claudia tapardel declaratie1

Sursa Foto: Facebook

 

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu