Miercuri, la graniţa greco-macedoneană au avut loc noi ciocniri între forţele de ordine şi imigranţi, soldate de această dată fără victime. Cu o zi înainte, 17 activişti au fost arestaţi de poliţia greacă pentru  că au răspândit zvonuri false despre o posibilă redeschidere a frontierei, informează agenţia macedoneană de ştiri independent.mk.

Activiştii arestaţi provin din Germania, Austria, Suedia, Portugalia, printre ei aflându-se însă şi doi greci de origine palestiniană şi un sirian. 16 dintre ei au fost eliberaţi din arest, cel de-al şaptesprezecelea, originar din Germania, fiind reţinut în continuare deoarece asupra lui au fost găsite arme.

Cei şaptesprezece activişti au fost arestaţi pentru că au răspândit zvonuri false cu privire la redeschiderea frontierei greco-macedonene şi i-au incitat pe imigranţi la protest, ca formă de câştigare a simpatiei cetăţenilor europeni. În opinia poliţiei greceşti, prin aceste acţiuni, activiştii ar fi contribuit la escaladarea situaţiei duminică, atunci când aproximativ 300 de imigranţi au fost răniţi în urma confruntărilor cu poliţia macedoneană.

Ciocnirile au fost reluate ieri în apropierea taberei de la Idomeni, însă la o scară mult mai redusă, fără a se înregistra victime.

Potrivit cotidianului elen Ethnos, autorităţile greceşti încearcă să detensioneze situaţia în zonă prin mutarea imigranţilor în centrele guvernamentale de azil din apropiere. Conform purtătorului de cuvânt al Centrului de coordonare pentru imigranţi din Grecia, Giorgos Kyritsis, aproximativ 500 de imigranţi sunt convinşi în fiecare zi să plece din tabăra improvizată de la Idomeni şi să fie relocaţi în alte centre, obiectivul autorităţilor fiind ca aceasta să fie dezafectată complet până la sfârşitul lunii aprilie.

Sursa foto: telegraph.co.uk

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu