Eurodeputații Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European (S&D), Victor Boștinaru, vicepreşedinte al Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă și Ioan Mircea Pașcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, au adresat  o scrisoare deschisă autorităţilor române şi societăţii civile, cu privire la conferinţa internaţională organizată de Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor (MENL) la Sinaia.

MENL va organiza în România, 16 aprilie, la Sinaia, o conferinţă internaţională intitulată „Europa noastră – Europa Naţiunilor”. La această conferinţă, pe lângă alţi membri MENL, este anunţată şi participarea şefei partidului de extremă dreaptă din Franţa Frontul National, Marine Le Pen.

MENL adună împreună partide de extremă dreapta din Europa, precum FPÖ din Austria, Vlaams Belang din Belgia, Frontul Naţional din Franţa, Lega Nord din Italia şi îşi găseşte simpatizanţi şi adepţi în mai multe partide de extremă-dreaptă, naţionaliste şi populiste de pe întreg teritoriul Europei. Discursurile acestor partide găsesc întotdeauna puncte comune în politici şi cuvântări îndreptate împotriva Uniunii Europene şi a NATO şi favorabile Federaţiei Ruse, de acolo de unde vin majoritatea finanţărilor pentru astfel de iniţiative, „mişcări” şi partide politice, potrivit site-ului eurodeputatului Victor Boștinaru.

„Acţiunile MENL şi filosofia ei politică este opusă interesului naţional al României, fiind în contradicţie cu calitatea României de stat membru UE şi NATO, în consecinţă, cu politica noastră de sprijinire a acestor organizaţii, precum şi cu poziţia României de respingere a încălcărilor dreptului internaţional, prin acţiunile agresive ale Rusiei”, se arată în prezentarea de pe același site, victorboștinaru.ro.

Totodată, eurodeputații mai spun că locația unde urmează să se desfășoare conferința nu este aleasă întâmplător, ci are „o simbolistică puternică pentru români” deoarece, la Sinaia, a fost ucis premierul I. G. Duca şi tot de aici a fost răpit şi apoi ucis Nicolae Iorga: „Crime comise de legionari, precursorii multora dintre ideile împărtaşite astăzi de MENL.”

Cei doi eurodeputați întreabă pe această cale autorităţile române competente „cine şi pentru ce raţiuni a aprobat desfăşurarea acestei activităţi politice pe teritoriul României?”

„Facem un apel la responsabilitate atât din partea autorităţilor publice de la cel mai înalt nivel, cât şi din partea societăţii civile! Nu putem asista impasibili la tentativele de a face din România polul unor ideologii periculoase, atitudini xenofobe şi rasiste. România are cel mai mult de câştigat din apartenenţa sa la Uniunea Europeană şi la NATO şi are totul de pierdut din asocierea cu un curent anti-european şi în esenţă anti-democratic”, se mai arată în scrisoarea deschisă semnată de cei doi.

 

Sursa: www.victorboștinaru.ro

 

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu