Papa Francisc va realiza în această zi o vizită umanitară și ecumenică în insula grecească Lesbos, pentru a transmite un mesaj de solidaritate față de imigranți.

Avionul Suveranului Pontif a aterizat în această dimineață, la ora locală 10:04, pe aeroportul Mytilene, reședința insulei Lesbos. Papa Francisc a fost întâmpinat de premierul grec Alexis Tsipras, de Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului și de Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și al întregii Grecii.

Suveranul Pontif, împreună cu ierarhii greci și cu prim-ministrul Tsipras vor efectua o vizită la Moria, o tabără de primire unde trăiesc aproximativ 3.000 de imigranți, în condiții de trai extrem de dificile. Potrivit ONU, peste 90.000 de persoane au debarcat anul acesta în insula grecească, dintre care o treime sunt copii. În conformitate cu acordul semnat de Uniunea Europeană și Ankara, imigranții urmează să fie deportați în Turcia, cu excepția celor care primesc azil în Grecia.

Potrivit programului publicat de Vatican, delegația oficială se va întâlni cu zeci de minori și va discuta cu aproximativ 250 de imigranți despre situația actuală. De asemenea, cei trei responsabili religioși vor lua masa cu opt imigranți și trei traducători. La orele 13.30 este programată o întâlnire cu localnicii din Lesbos, precum și cu o comunitate mică de catolici din insulele din jur.

La sfârșitul întâlnirii, Papa, Patriarhul și Arhiepiscopul vor face o rugăciune pentru victimele migrației, în memoria cărora vor lansa trei coroane de flori în Marea Mediterană.

Presa elenă a anunțat că 10 imigranți (8 sirieni și 2 afgani) vor pleca împreună cu Papa Francisc, pentru a fi relocați în Italia. Plecarea Papei spre Roma este programată la ora 15.15.

Un tweet de pe contul oficial al Papei Francisc precizează: „Refugiaţii nu sunt doar numere într-o statistică, ei sunt oameni cu chipuri, nume, poveşti personale şi trebuie trataţi ca atare.”

Sursa foto: BBC

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu