Germania cere Belgiei să-și închidă cele două centrale nucleare, de la Doel și Tihange, din pricina îngrijorărilor privind siguranța acestora. Acțiunea arată că statele UE se implică din ce în ce mai mult în politica de securitate nucleară a vecinilor.

Ministrul german al mediului, Barbara Hendricks, a declarat, miercuri, că reactoarele din Doel și Tihange ar trebui închise temporar după ce un raport al Comisiei germane privind siguranța reactoarelor arată că acestea nu funcționează în deplină siguranță.

„Consider că este corect ca centralele nucleare să fie închise temporar până când chestiunile legate de securitate sunt clarificate. Am cerut guvernului Belgian să ia această măsură”, a declarat oficialul german, potrivit EUObserver.

Aceasta a invocat îngrijorări privind fisurile în structura reactoarelor, iar acest lucru nu indică faptul că centralele nucleare pot rezista unei presiuni în siguranță.

Reactoarele Doel 3 și Tihange 2 au mai fost închise, pentru prima dată, în 2012, și, apoi, din 2014 până în decembrie, anul trecut, după ce au fost observate „microfisuri” în structura acestora.

 

Sursa Foto: actualite.lesoir.be

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu