Jeroen Dijsselbloem, ministrul de finanţe al Olandei şi preşedintele în exerciţiu al consiliului ECOFIN, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că toţi miniştrii de finanţe ai statelor membre UE susţin crearea unei liste a paradisurilor fiscale, informează Agerpres.

Definitivarea unei asemenea liste în următoarele 6 luni a fost propusă de Comisia Europeană pe 7 aprilie, vineri dobândind acordul informal al miniştrilor de profil din statele membre, reuniţi la Amsterdam.

„Panama Papers au dat încă un impuls inițiativelor deja demarate, au dat un impuls agendei noastre împotriva evaziunii fiscale și împotriva spălării de bani”, a arătat Dijsselbloem, care a completat că va insista ca un acord formal în acest sens să fie încheiat la reuniunea ECOFIN din 25 mai.

De asemenea, ministrul olandez a arătat că vor fi susţinute demersuri din partea UE pentru stabilirea unor standarde internaţionale de transparenţă în domeniul înregistrării companiilor, precum şi „proiectul pilot” pentru schimbul de informații despre adevărații beneficiari ai societăților offshore înregistrate în paradisurile fiscale.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu