În Berlin, Mahomed stătea liniștit pe marginea unui şanţ și scuipa pe jos printr-o gaură dintre dinți. Dintr-o dată, în faţa lui, apare o femeie între două vârste şi îi spune:

– Sunt zâna creştin-democrată! Am venit la tine, ca să-ți îndeplinesc trei dorințe!

 

Puţin surprins, Mahomed i-a spus primul gând care i-a trecut prin minte:

– Uite, ce dinți am în gură! Vreau să îi am pe toți reparați!

Nici n-a terminat bine Mahomed să rostească aceste cuvinte, că imediat gura lui a început sa strălucească precum în reclame. Pe deasupra, în aceeaşi clipă, s-a  promulgat “Legea  privind tratamentul stomatologic gratuit pentru străinii asistați social”.

 

– Mi-e dor de cele patru neveste și cei cincisprezece copii, precum și de părinții, frații și surorile mele, dar şi de părinții, frații și surorile soțiilor mele! Vreau ca noi toți să locuim într-o vilă de lux și să avem o mulțime de bani!

Nici n-a terminat bine de vorbit, că Mahomed s-a pomenit într-o vilă frumoasă, cu mobilă şi aparatură electrocasnică nouă, înconjurat de toate persoanele pomenite. Pe masa din salon, Mahomed a găsit şi textele tipărite ale “Legii cu privire la reîntregirea  familiei pentru străinii asistați social”  și ale “Legii privind ajutorul pentru achiziționarea de mobilier și aparate de uz casnic acordat străiniilor asistați social.”

 

Fericit, Mahomed nici nu mai știa ce să îi mai ceară zânei la ultima dorință. După ce s-a gândit profund timp de un minut, a rugat-o:

– Vreau să fiu un cetăţean german adevărat, blond cu ochi albaștri, iar numele meu să fie Fritz Schulz!

Înainte de a termina de spus, toţi banii, vila şi persoanele iubite au dispărut, iar el însuși s-a pomenit iar ştirb, ghemuit pe marginea şanţului:

– Ce s-a întâmplat? a întrebat-o el pe zână.

– Nu vă e rușine, domnule Schulz, să cerșiți de la stat? Trebuie să vă purtați singuri de grijă! Mergeți și căutaţi-vă un loc de muncă!

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu