Premierul britanic, David Cameron, a declarat că dorește relocarea în Marea Britanie a unora dintre copiii refugiați sirieni care sunt în prezent pe teritoriul Europei.

Această problemă a fost dezbătută luni de zile cu guvernul britanic, care se împotrivea unei astfel de decizii pentru a nu încuraja și mai mulți oameni să traverseze Marea Mediterană. În cadrul sesiunii de întrebări adresate Primului Ministru, David Cameron a indicat o atitudine atenuată spunând că guvernul a discutat cu reprezentanții Salvați Copiii în ceea ce privește modul în care Marea Britanie poate veni în ajutorul copiilor refugiați neînsoțiți.

David Cameron a declarat că intenționa să se concentreze pe eforturile de relocare a copiilor care au ajuns în Europa înainte ca Uniunea Europeană să semneze acordul din martie cu Turcia, încercând astfel să descurajeze intențiile altora de a interpreta greșit decizia. Acesta a susținut în fața parlamentarilor că își dorește toată susținerea lor în ceea ce privește copiii ajungi în Europa după izbucnirea conflictului.

„Prin aceste măsuri nu vreau să încurajăm și mai mulți oameni să plece în călătorii periculoase pentru că, altfel, acțiunile noastre, oricât de bine intenționate ar fi, pot duce la moartea mai multor persoane decât la a-i ajuta pe alții să ducă o viață mai bună”, a spus David Cameron.

 

Sursa Foto: express.co.uk

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu