Papa Francisc va primi Premiul Charlemagne pe 6 mai, în cadrul unei ceremonii care va include „laudatio” din partea Președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Președintelui Consiliului European, Donald Tusk.

În plus, în decursul zilei de astăzi, 5 mai, cei trei președinți ai instituțiilor europene vor lua parte la o dezbatere privind starea UE, care va fi deschisă de o intervenţie a Prim-ministrului Italiei Matteo Renzi.

Anunțul acordării premiului a fost făcut de către comitetul executiv al Premiului Charlemagne, pe 23 decembrie, la Aachen, Germania. Referindu-se la discursul Papei din Parlamentul European în 2014, comitetul a salutat mesajul bazat pe „pace, înțelegere”, precum şi „compasiune, toleranță, solidaritate și integritatea creației pe tot parcursul pontificatului său”.

„În aceste vremuri în care mulţi cetățeni europeni caută îndrumare, Sanctitatea Sa Papa Francisc transmite un mesaj de dragoste și încurajare”, a adăugat comitetul într-un comunicat.

Premiul Internațional Charlemagne se acordă, din anul 1950, pentru munca adusă în serviciul unificării europene. Premiul este numit după Carol cel Mare, regele francilor, conducător considerat de către contemporanii săi drept „Părintele Europei”. Laureatul premiului în anul 2015 a fost președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

 

Sursa: Parlamentul European

Sursa Foto: Parlamentul European

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu