Asociaţia Young Initiative, alături de Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Federaţia VOLUM, anunţă finalizarea proiectului „Management sustenabil în sectorul nonprofit din România”, prin care au fost puse la dispoziţia sectorului ONG din România mai multe facilităţi, printre care cursuri online de management al organizaţiei, un centru de întâlniri pentru reprezentanţii ONG-urilor din România, dar şi o bibliotecă ce reuneşte titluri de interes pentru persoanele care activează în mediul asociativ nonguvernamental.

Cursul interactiv în format MOOC (Massive Open Online Course) axat pe managementul sustenabil al organizației nonprofit a strâns în mai puțin de o zi de la lansare peste 250 de cursanți, iar până la încheierea proiectului numărul celor înscriși a fost de peste 1500.

Disponibil în continuare la adresa https://www.udemy.com/management-ong/, cursul este orientat pe educația non-formală, fiind un instrument gratuit de învățare, accesibil din orice loc conectat la Internet, deschis membrilor ONG-urilor din România.

Primul Centru pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit (CMON) a pornit de la ideea transformării unei săli de seminar într-un loc primitor pentru ONG-uri. Dotat cu instrumentarul necesar pentru facilitarea unor dezbateri de calitate, CMON este acum unul dintre locurile de întâlnire pentru reprezentanții ONG-urilor din București, dar și pentru cei care vin în capitală pentru a organiza diferite evenimente. Din aprilie 2015 și până în aprilie a.c. s-au strâns peste 350 de rezervări, numărul acestora crescând de la lună la lună.

La CMON a fost organizată și prima bibliotecă ONG din București, care reunește aproximativ 200 de titluri utile pentru membrii organizațiilor non-guvernamentale.

La finalizarea proiectului de 14 luni, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, coordonatorul acestuia, Răzvan-Victor Sassu, a precizat: am reușit împreună să inovăm într-un sector care avea aparent nevoie ca de aer de instrumentele pe care le-am creat. Am creat infrastructură, am lansat cursuri, am adus oameni din toată țara să învețe, am creat lucruri total noi și prin toate, am ajutat mii de oameni din România și Republica Moldova.”

Potrivit Asociaţiei Young Initiative, circa 10% din ONG-urile românești dispar anual, ceea ce subliniază necesitatea unor instrumente de sprijinire a mediului nonprofit din România.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu