Delegaţia Parlamentului European din cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova va efectua în perioada 17-19 mai o vizită la Chişinău, pentru a discuta cu omologii din Republica Moldova despre stadiul implementării acordului de asociere.

Delegaţia, formată din 4 eurodeputaţi – Andi Cristea, S&D, România, şeful delegaţiei, Michal Boni, EPP, Polonia, Petras Auštrevičius, ALDE, Lituania, Norica Nicolai, ALDE, România – va participa de asemenea la întrevederi cu Andrian Candu, speaker-ul Parlamentului de la la Chişinău, Pavel Filip, premierul Republicii Moldova, şi Andrei Galbur, vice-prim-ministru şi ministru de externe în executivul moldovean.

În cadrul întâlnirilor delegaţiei cu reprezentanţii statului moldovean vor fi abordate în principal teme legate de libertatea presei şi stadiul reformelor în domeniile justiţiei, statului de drept şi electoral, dar şi aspecte economice şi financiare.

„Această întâlnire, prima care va avea loc în Chişinău de la semnarea acordului de asociere dintre Uniunea Europeană şi Moldova, va reprezenta un moment important pentru consolidarea suplimentară a legăturilor interparlamentare şi pentru a evalua de o manieră amănunţită implementarea acordului de asociere şi agenda reformelor. Cred cu tărie că dialogul nostru, care beneficiază de un mandat puternic, prevăzut chiar în acordul de asociere, este un instrument crucial pentru asigurarea implementării reformelor, necesare în mod urgent pentru a răspunde aşteptărilor cetăţenilor”, a precizat şeful delegaţiei PE, europarlamentarul român Andi Cristea.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu