Guvernul german se așteaptă să cheltuiască aproximativ 93,6 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2020 în ceea ce privește costurile legate de criza refugiaților, potrivit revistei Der Spiegel, citând un plan elaborat de Ministerul de Finanțe.

Numărul refugiaților ajunși în Uniunea Europeană a scăzut în acest an, ajutat de acordul semnat cu Turcia, în schimbul călătoriilor fără vize pentru turci în Europa.

Calculele Ministerului de Finanțe german au inclus consturile pentru găzduirea și intergrarea refugiaților, precum și eliminarea cauzelor ce îi determinau pe refugiați să părăsească zonele de criză, informează revista sătămânală germană Der Spiegel.

Potrivit estimărilor, oficialii se așteaptă ca 600.000 de migranți să sosească anul acesta, 400.000, anul viitor și câteva 300.000 pe an, în cei ce vor urma. 55% dintre aceștia este de așteptat să aibă un loc de muncă la 5 ani de când vor fi ajuns, se  arată în raport.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe a refuzat să comenteze cifrele însă a subliniat că discuțiile dintre guvern și statele federale germane privind această temă vor continua pe 31 mai.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu