Executivul european va propune o cotă ce va cere furnizorilor de servicii online video să ofere abonaților un conținut european de cel puțin 20%.

Un document obținut de EurActiv.com prezintă o propunere legislativă ce va revizui directiva veche de 6 ani care vizează serviciile mass-media audiovizuale aplicate în prezent pentru serviciile furnizorilor de televiziune online, cum ar fi Netflix.

Vicepreședintele Comisiei pentru piața unică digitală Andrus Ansip și comisarul european Günther Oettinger sunt așteptați să prezinte modificările ce vor fi aduse vechii directive miercurea viitoare, pe 25 mai, împreună cu alte propuneri legislative privind comerțul online și geo-blocking-ul (practica de a restricționa conținutul de pe internet în funcție de locația geografică a utilizatorilor).

Documentul pretinde crearea „unor condiții concurențiale echitabile în promovarea produselor (audiovizuale) europene” prin care se cere asigurarea unei cote de 20% pentru acestea și o pondere adecvată unor astfel de produse în programul furnizorilor.

În conformitate cu directiva modificată, țările UE pot solicita furnizorilor să investească în producția de emisiuni sau filme europene.

„Statele membre pot solicita furnizorilor de servicii mass-media, aflați sub jurisdicția lor să participe financiar la producțiile europene, inclusiv prin investiții directe în conținut și contribuții la fondurile naționale”, se mai arată în document.

Un purtător de cuvânt al Netflix a refuzat să comenteze propunerea.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu