Într-o zi, Dalai Lama, ajuns în Europa stătea liniştit pe malul mării şi medita asupra modalităţilor prin care să îî facă mai buni pe oamenii din întreaga lume.

La un moment dat, el este trezit din reverie de strigătele disperate ale trei persoane, care se zbăteau în valuri, înconjurate de rechini.  Uitându-se mai cu atenţie, Dalai Lama vede că cei trei erau premierul britanic David Cameron, fostul ministru de finanţe al Greciei, Yanis Varoufakis, şi prim-ministrul polonez Beata Szydlo şi începe să strige după ajutor.

De nicăieri apare o puternică barcă cu motor, în care se aflau cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. În timp ce Juncker îi trăgea în barcă pe cei trei nefericiţi, Merkel împuşca rechinii cu o satisfacţie vădită.

Când barca ajunge la ţărm, Dalai Lama îi întâmpină pe Merkel şi pe Juncker şi le spune:

– Mă bucur să văd că, deşi aveţi mari diferenţe de opinie în ceea ce priveşte cum ar trebui să arate Europa cu contestatarii dvs., există foarte mult respect şi întrajutorare frăţească. Este extraordinar cum, prin bunătate, contribuiţi la păstrarea echilibrului universal. Aveţi binecuvântarea mea.

Merkel îl întreabă pe Juncker:

– Auzi, cine este ciudăţelul ăsta?

– Este Dalai Lama, cel mai înţelept dintre călugării budişti, întotdeauna un mare avocat al păcii şi concordiei universale.

Merkel dă din umeri şi continuă:

– Toate bune şi frumoase, dar omul habar n-are care e treaba cu vânătoarea de rechini. Ia vezi, mai putem folosi o dată momeala?

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu